Rechtsgebieden


Informatierecht

bekijk advocaten

Informatierecht houdt zich bezig met onderdelen van het recht die met informatie van doen hebben, de vrijheid om informatie te verspreiden en te ontvangen en de begrenzing daarvan.

IT recht Mediarecht

Insolventierecht

bekijk advocaten

Insolventierecht houdt zich bezig met verschillende situaties waarin een persoon of een bedrijf geconfronteerd wordt met schulden.

Faillissement Surseance van betaling WSNP

Intellectueel eigendomsrecht

bekijk advocaten

Intellectuele eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte idee├źn en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto's.

Rechtsgebieden

Het recht in Nederland gaat over veel verschillende zaken. Om het overzichtelijker te maken is het recht opgedeeld in verschillende rechtsgebieden.

Advocaten moeten aangeven in welk rechtsgebied zij werkzaam zijn. Er zijn in totaal 35 rechtsgebieden. Deze rechtsgebieden worden hiernaast uitgelegd. 

Rechtsgebiedenregister
De bron van deze zoekmachine is het rechtsgebiedenregister. Advocaten kunnen zich registreren op minimaal één en maximaal vier rechtsgebied(en) waarop zij werkzaam zijn. Per rechtsgebied is iedere advocaat verplicht om tien opleidingspunten per jaar te halen.