Rechtsgebieden


Personen- en Familierecht

bekijk advocaten

Het personen- en familierecht houdt zich bezig met zaken die de familie en het kind betreffen, zoals scheiding, geboorte, afstamming en kinderbeschermingsmaatregelen.

Bijzonder curator Collaborative divorce Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen Internationaal privaatrecht Internationale kinderontvoering Jeugdbeschermingsrecht Mediation Ouderschap en erkenning

Privacy recht

bekijk advocaten

Privacy recht houdt zich bezig met de regels over privacybescherming die in verschillende wetten en richtlijnen zijn vastgelegd, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Psychiatrisch patiƫntenrecht

bekijk advocaten

Het psychiatrisch patiƫntenrecht houdt zich bezig met de gedwongen opname en behandelingen in de psychiatrie.

Rechtsgebieden

Het recht in Nederland gaat over veel verschillende zaken. Om het overzichtelijker te maken is het recht opgedeeld in verschillende rechtsgebieden.

Advocaten moeten aangeven in welk rechtsgebied zij werkzaam zijn. Er zijn in totaal 35 rechtsgebieden. Deze rechtsgebieden worden hiernaast uitgelegd. 

Rechtsgebiedenregister
De bron van deze zoekmachine is het rechtsgebiedenregister. Advocaten kunnen zich registreren op minimaal één en maximaal vier rechtsgebied(en) waarop zij werkzaam zijn. Per rechtsgebied is iedere advocaat verplicht om tien opleidingspunten per jaar te halen.